Két szimpatikus házisajt-recept is szembe jött velem ezen a héten. Ki kellett őket próbálnom! Nagyon egyszerűnek tűntek, és annak is bizonyultak, bár nem sikerültek egészen olyanra, mint a receptekhez mellékelt képeken. De már tudom a megoldást!
Az egyik receptből natúr, a másikból snidlinges sajtot készítettem. Ez utóbbiról készült a kép. Megvettem a finom házi tejet és házi vajat, de túróból csak boltit kaptam. És biztos vagyok benne, hogy ez volt a baj. A túró ugyanis nem olvadt nyúlósra, hanem váltig megtartotta gumiszerű kis göböcskéit. Így nem állt össze homogén massza. Úgyhogy kénytelen vagyok jövő kedden először túrót készíteni a tejből, majd egy következő adag friss tejjel újra megpróbálni a sajtkészítést.
Kénytelen vagyok, mert az íz így is meggyőző volt, és szeretnék igazi sajtállagot is.
Egy biztos: ugrott a bolti drága, íztelen, adalékkal telenyomott trappista (és társai).