Kategóriák

Állandó oldalak

Én és a blog

"Fiatal 40-es nő szeretne fiatal maradni." Mert a fiatalság megőrizhető! Hiszek abban, hogy testtel, szellemmel és lélekkel egyaránt tudatosan törődni kell ahhoz, hogy ez sikerüljön. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani gondolatokkal, tanácsokkal és ötletekkel kor- és sorstársaimnak a blogomban.

Címkék

100 évig élni (1) 40 felett (5) áfonya (1) agy (1) aktivitás (4) alvás (2) anti-aging (10) antioxidáns (7) átlagéletkor (1) a gyomor nem felejt (1) Balaton (1) birs (1) bodzabogyó (1) bodzavirág (1) böjt (10) bölcsesség (1) boldogság (3) boldogtalanság (1) bőr (6) bor (1) borágó (1) borsó (1) bouquet garni (1) célok (1) csatni (1) dekoráció (1) depresszió (1) diéta (1) dió (1) dzsem (3) egészség (14) egészséges (13) egészséges életmód (13) egészséges fogyókúra (10) egészséges táplálkozás (23) élet (6) életöröm (1) élettartam (1) energetizálás (2) energia (5) eper (3) eperlevél (1) étel (8) fejlődés (1) feltöltődés (5) fényvédő (2) fiatalító (7) fogyókúra (2) Folly Arborétum (1) füge (1) fűszer (2) futás (3) geopark (1) görögdinnye (1) gourmet (3) gyógy (1) gyógynövény (7) gyömbér (1) gyümölcs (15) halál (1) harmónia (2) házi (7) hidratáló (1) hírek (1) hobbi (1) hőség (1) hosszabb élet (3) hosszú élet titka (11) hús (1) húsmentes (1) Igazak (1) immunerősítő (2) inspiráció (1) játék (1) jóga (7) jó hely (8) kajszibarack (2) Kapolcs (1) kenyér (1) kert (2) kézimunka (1) kikapcsolódás (2) koncentráció (1) kozmetikum (4) kreativitás (1) kreatív energia (3) krém (1) kutatás (3) légzés (2) lélek (1) levendula (2) Lyon (3) mandala (1) Marlo Morgan (1) meditáció (4) méhek (1) menopauza (1) méregtelenítés (4) méregtelenítő (3) motiváció (1) mudra (1) muskotályzsálya (1) napfény (1) nosztalgia (1) nyomelemek (11) nyugtató (1) olvasás (1) öregedés (1) ötlet (1) párkapcsolat (1) program (3) rákmegelőző (1) ránctalanító (3) rebarbara (3) recept (14) reggeli (1) sajt (1) salaktalanító (3) séta (1) spárga (1) sport (5) stressz (1) szabadidő (1) szamóca (1) szeder (1) szederlevél (1) szellem (1) szellemi frissesség (1) szellemi képességek (3) szex (1) szilva (1) szilva tatin (1) születésnap (1) tánc (1) tanulás (1) tartósítás (2) tea (7) tejsavó (1) termékenység (1) természet (1) test (2) testmozgás (2) testsúly (1) tudatosság (6) túra (1) utazás (6) Vasútpark (1) vegetáriánus (1) vidámság (2) vitamin (12) víz (2) zöldség (5) zsálya (1) Címkefelhő

Test - lélek - szellem

2013.05.12. 23:01 Anti-Agent

Eper + rebarbara = tiramisu

Címkék: gyümölcs recept eper rebarbara

Epres-rebarbarás tiramisuDSC_0020_t.jpg

Tiramisura vágytam. A kertben éppen leszedtem a rebarbarát, eprem is volt a piacról (sajnos a kertemben még csak pár szem piroslik). És már össze is állt a recept!

Lássuk először a piskótát: nem babapiskóta, mert nem szeretem, és legfeljebb 10 perc összeállítani a piskótatésztát.

Hozzávalók:

5 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliakivonat, 5 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna

 Az 5 tojás sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliakivonattal. Hozzáadom a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet. Beleforgatom az 5 tojásfehérje keményre vert habját. Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180°C fokon 25-30 perc alatt megsütöm. Kiborítom a tepsiből és kihűtöm. Még jobb előző este megsütni és éjszaka fedetlenül szárítani.

 A rebarbara savanykás réteggel gazdagítja a gyümölcstiramisut.

 Hozzávalók: 300g rebarbara, 50g barna nádcukor vagy nyírfacukor, fahéj, víz

 A cukrot alacsony lángon megolvasztjuk, rádobjuk a hámozott, centis darabokra vágott rebarbarát, megszórjuk levés fahéjjal. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. 4-5 perc alatt puhára pároljuk.

 És jöhet a rétegezés...DSC_0026_t.jpg

 Hozzávalók:

2-3 dl eperszörp (vagy amilyen kéznél van, felnőtteknek likőrrel is készítheted, én a tavalyi eperdzsem készítésekor leöntött szörpöt használtam)

500g eper,  500g mascarpone, 3-4 evőkanál nyírfacukor (vagy porcukor :( ), 3dl habtejszín

 A piskótát 5x5 centis kockákra daraboljuk, és megmártjuk a szörpben. Egy rétegben lerakjuk egy tál aljára. Ráterítjük a rebarbarát. Majd az édesített mascarpone fele következik. Erre terítjük a következő réteg megmártott piskótát, amit kirakunk félbe vágott eperszemekkel (10-12 szemet hagyjunk meg a díszítéshez). Rákenjük a maradék mascarponét. A tetejére egy réteg keményre vert, enyhén édesített tejszínhab kerül. A maradék egész eperszemekkel díszítjük. Érdemes tálalás előtt behűteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalmaradok.blog.hu/api/trackback/id/tr255297362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása