JÓ HÍR:
Aki rendszeresen eszik mogyorót, diót, földimogyorót valószínűleg jóval tovább fog élni.
A diófélékben található olajok csökkentik a káros koleszterin szintjét, valamint gyulladások kialakulásának lehetőségét.
Az eddigi legnagyobb ide vágó kutatás szerint a diófélék fogyasztásával 20 százalékkal nagyobb az esély arra, hogy tovább élhetnek.
A New England Journal of Medicine c. lapban megjelent kutatási eredményei további jó hírekkel is szolgálnak: a dió- és mogyoróevők karcsúbbak is! Tévhit tehát, hogy az olajos magvak hizlalnak.
Bármelyiket ehetjük, egyformán jók, legyez az dió, törökmogyoró, földimogyoró, mandula, brazil dió, kesu, makadámia dió, pekándió, pisztácia, fenyőmag – egyaránt meghosszabbítják az életünket.
Konkrét megbetegedések elleni védelmet megvizsgálva kiderült:
- 29 százalékkal csökkentik a szívbetegségek okozta halálozást,
- 11 százalékkal csökkentik a rákbetegségek okozta halálozást,
- csökkentik a 2. típusú cukorbetegség, az epekő és a vastagbél-tágulat, a gyulladások, az inzulin-rezisztencia, valamint az oxidatív stressz okozta szabadgyök-képződés kialakulásának esélyét.
Források: https://www.sciencenews.org/article/eating-nuts-may-extend-person%E2%80%99s-life és http://www.sciencedaily.com/releases/2013/11/131120192145.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily%2Fliving_well+%28ScienceDaily%3A+Living+Well+News%29