Ha már nem tudsz mit kezdeni a sok cukkinivel vagy csak egy kis kényeztetésre vágysz, süsd meg ezt a sütit. Akik aggódnak a cukkini miatt: sem ízében, sem állagában nem ismerhető fel a kész sütiben, viszont finom szaftos lesz tőle a tészta. (Ha ez a kóstolás ára, tagadd le a cukkinit :))
Többször megsütöttem már az eredeti receptet, de most kicsit változtattam rajta. A legfontosabb, hogy fele annyi cukorral készítettem, és így sokkal finomabb lett!!! És fahéj helyett őrölt szegfűszeget tettem bele, mert nagyon szeretem együtt a csokival. Ez is bejött! Nagyon jól kiegyenlíti a kakaó kesernyésségét és a szegfűszeg csípősségét. És a crème fraîche (itthon = tejszínnel elkevert tejföl) nem felesleges hozzá.
Hozzávalók:
- 2 bögre sütemény- vagy rétesliszt (1 bögre=250 ml)
- 1 bögre Graham liszt
- 3 bögre reszelt cukkini (kb. 400 gr)
- 3 csapott ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 1/2 kk só
- 2 tk őrölt fahéj vagy szegfűszeg
- 125 ml olaj
- 220 ml cukor (lehet nyírfacukor)
- 3 tojás
- 100 ml joghurt
- 50 ml tej
- 1 bögre durvára vágott dió
- 100 g étcsoki kockázva
- 0,5 dl rum
- a tálaláshoz crème fraîche vagy amit akartok
- A sütőt melegítsd elő 175C fokra.
- Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat
- Majd add hozzá a nedveseket. Éppen hogy csak forgasd össze, nem szabad sokat kevergetni!
- A tepsit bélel ki sütőpapírral (vagy a muffinformát papírkapszlikkal), és öntsd bele a tésztát.
- Süsd 35 percig.
- Tálald crème fraîche-sel vagy tejszínnel kikevert tejföllel.
Na, milyen lett?