Ma tetőfokára hágott a befőzés, amelyet a csípős, fűszeres szilvacsatni koronázott meg.
Remek lesz sült húshoz, rizshez, szendvicsbe!
Próbáld ki a receptemet, most még benne vagyunk a szilvaszezonban!
Hozzávalók:
- 2,5kg magozott, aprított szilva
- 70g barnacukor
- 1 fej szeletelt fokhagyma
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 1 dl balzsamecet vagy vörösborecet
- 2 babérlevél
- 2 tk fahéj
- 4 ág friss rozmaring
- 2 tk só
- 4 apróra vágott csilipaprika (ez lehet több vagy kevesebb, ízlés szerint)
- 2 dl víz
A hozzávalókat nagy lábasba tettem, felforraltam, rotyogtatva lekvár sűrűségűre főztem. (Félidőben kicsit beleszóltam a botmixerrel, hogy rövidítsem a sűrítési időt, de vigyáztam, hogy ne legyen pépes. Szeretem, ha vannak benne gyümölcsdarabok.)
Üvegekbe mertem, azokat száraz dunsztba, és most ott várják, hogy holnap, ha kihűltek, felcímkézzem őket, és felkerüljenek a kamrapolcra..
Annyira jól sikerült, hogy a hétvégén még benevezek egy kis öszibarackcsatnira is!