Gourmet Fesztiválra menni izgalmas program, hiszen megkóstolhatok egy sor olyan ételt, amit egyébként nem mernék rendelni az étteremben. (Megfizetni sem tudnám minden nap, még a fesztiválon is elég húzós volt az árfekvés.) És csak alig akadt néhány, amit még itt sem vállaltam be, például az idei fesztivál fő témájának a gulyásnak fagylalt változatát.
Azért sikerült néhány gyöngyszemet találni, amelyek közül a pálmát nálam a faszenes grillen sütött Szt. Jakab kagyló vitte el. De jól esett a kacsatekercs és a pikáns tonhalburger is, sőt a medvehagymás nudli is bevált előételnek. Még jól is laktam! A fagyit már nem kellett volna (pláne a csalódást okozó, csak édes zöld diót).
És közben rájöttem, hogy a Gourmet Fesztivál a hosszú élet titka: minőségi finomságokat enni minimál mennyiségben. Ha ezt tudnám hozni minden nap, talán tényleg elélnék pár száz évig is.