Valószínűbb, hogy sikeres és örömteli napod, lesz, ha jól indul a reggel. Egy borongós őszi indulás igencsak rontja az esélyeket. Nézem a holnapi előrejelzést, és attól tartok szükségünk lesz egy kis segítségre. Valami puha, melegségre, ami átsegít a reggeli krízisen.
Ez most a citromos-áfonyás muffin. Könnyű, nem túl édes, gyümölcsös és illatos. Szintem remeg a tányéron. Most nem álltuk meg és kisütöttük este, reggel majd egy kicsit meglangyosítom a sütőben, de be lehet tenni a tésztát a hűtőbe, és reggel 20 perc alatt kisül. Nincs annál hívogatóbb, amikor a frissen sült süti illata kelteget!
Hozzávalók:
- 250g rétes- vagy süteményliszt
- fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100g nyírfacukor
- 1 csipet só
- 90ml étolaj vagy kókuszvaj
- 150g citromos joghurt vagy sima joghurt + 1 citrom leve
- 1 biocitrom héja
- 2 közepes tojás
- 150g friss vagy fagyasztott áfonya
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor, só) összekeverjük.
- A zsiradékot összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a joghurtot és citromhéjat is.
- Belekeverjük a lisztes keverékbe, majd beleforgatjuk az áfonyát. (Nem szabad sokat keverni, csak éppen, hogy a liszt ne maradjon száraz.)
- 20-25 percig sütjük.
- Megesszük :)